1774

Γίνεται η συνθήκη ειρήνης του Κιουτσούκ Καϊναρτζή μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας για την ελεύθερη διέλευση των πλοίων εισ τον Βόσπορο και τα Δαρδανέλια.

 

1825

Λυσσώδεις έφοδοι 24.000 Τούρκων να κυριεύσουν το Μεσολόγγι αποτυγχάνουν.

 

1930

Ο Δήμος της Βιέννης δίδει το όνομα του Ρήγα σε μια οδό του 17ου διαμερίσματος της πόλεως. Στην σχετική πλάκα αναγράφονται: '’Ρήγας Φεραίος 1754-1798, Έλλην, της ελευθερίας ποιητής’’

 

1822:

Ο θάνατος του καπετάν Αντώνη δεν ανέκοψε την πολεμική δράση της οικογενείας Βισβιζή. Η Δόμνα, που είχε ψηθεί στις πολεμικές επιχειρήσεις, διέταξε να κατεβάσουν τον καπετάνιο στο αμπάρι, λέγοντας στους ναύτες πως είναι λαβωμένος και βοηθούμενη από τον ύπαρχο καπετάν Σταυρή, συνέχισε τη μάχη. Την άλλη μέρα έπλευσε προς το Λιβάδι της Εύβοιας και εκήδευσε τον άντρα της στο ναό των Αγίων Αναργύρων. Ακολούθως, επέστρεψε στο χώρο των πολεμικών επιχειρήσεων, όπου παρέμεινε μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 1823. Ο ιστορικός, παρόλο που πρέπει στις εκτιμήσεις του να είναι απαθής, δεν μπορεί ωστόσο να μη νιώσει μια δόνηση συναισθηματική μπρος στο μεγαλείο αυτής της γυναικείας ψυχής που συνεχίζει τον αγώνα, τον οποίο ξεκίνησε ο άντρας της.